26. juulil kell 16.14 sai häirekeskus teate, et Häädemeeste vallas Treimani külas oli merel näha madratsiga inimest. Sündmuskohal selgus, et madrats oli lastel vees käest lahti läinud ning merele hulpima jäänud, vahendas Lääne päästekeskus.

Päästeamet paneb kõigile suve nautivatele inimestele südamele, õhkmadrats ei ole kindlasti asi, millega lapsi mererannas vette lubada. "Õhkmadratsi eesmärk on siiski pakkuda pehmet küljealust puhkamise ajal ning seda kindlal pinnasel. Lapsed madratsiga veekogule lubades seate te nende elud väga suurde ohtu!" teatas päästekeskus. Oluline on ka lastele selgitada, missugused võivad olla õhkmadratsiga meres hulpimise tagajärjed.

"Neid sündmuseid on igal aastal, kus madratsiga meres lustivad lapsed on ohtu sattunud, sest ootamatult tugevnenud tuul ning suured lained kannavad nad kaldast eemale. Õnneks ei ole juhtunud midagi tõsist. Veekogu ääres perega olles tuleb väiksematel rannalistel kindlasti ka silma peal hoida, mitte keskenduda vaid enda päikesevannidele," toonitas päästeamet.