Kell 02.56 teatati hädaabinumbrile, et Õismäe tee 130 maja akendest on näha tulekahju. Päästjad avastasid kooli aulast prahipõlengu ja kustutasid selle esmaste vahenditega.

Kell 14.43 teatati tulekahjust Akadeemia tee 30 tühjas koolimajas, mille kolmanda korruse kabinetist olid leegid väljas. Pealtnägijate sõnul nähti koolimaja territooriumilt lapsi minema jooksmas. Sündmuskohal avastasid päästjad tulekahju ka hoone teises tiivas asuvas võimlas, mille lagi ja katus olid süttinud. Üle kolme tunni kestnud kustutustöödel osalesid Nõmme, Lilleküla ja Kesklinna päästjad. Tegemist oli senistest tühjade koolimajade tulekahjudest kõige laiaulatuslikumaga.

Kell 17.57 tuli päästjatele taas väljakutse Õismäe tee koolimaja tulekahjule, mille kolmandal korrusel oli süüdatud mööbel. Tulekahju kustutasid Kopli ja Kesklinna päästjad. Pealtnägijate sõnul nähti ka selle koolimaja territooriumil lapsi jooksmas.

Õismäe tee 130 tühjana seisvasse koolimajasse on päästjad sel suvel väljakutseid saanud üle 20, Akadeemia tee 30 koolimaja tulekahjule kaheksal korral.

Tühjana seisvate hoonete omaniku kohustus on hoone uksed ja aknad sulgeda, et kõrvalised inimesed sinna sisse ei pääseks.

„Tühjad majad peavad linnapildist kaduma!“ ütleb Põhja päästekeskuse juht Priit Laos. „Tühjad majad on Tallinnas probleem kuniks neid ei renoveerita või maha ei lammutata. Samuti on need väga ohtlikud inimestele, kes mahajäetud majja sisenevad,“ selgitab Laos ja lisab, et iga tulekahjuga muutuvad need hooned järjest varisemisohtlikumaks. „Kindlasti tasub ka täiskasvanutel lastele selgitada, et mahajäetud majades liikumine on väga ohtlik.“

Politsei palub teatada lühinumbril 110 kui tühjana seisvates hoonetes nähakse kõrvalisi inimesi liikumas.