Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Jelena Filippova sõnul olid Aleksandr Gorbovi tööülesanded seotud Narva ja Sillamäe regioonis ehitusprojektide ja detailplaneeringute tuleohutusalase osa kooskõlastamisega või kooskõlastamata jätmisega.

Kahtlustuse kohaselt võttis Gorbov korduvalt altkäemaksu selle eest, et ta võltsis detailplaneeringute kooskõlastusi. Samuti on kontrollimisel kahtlus, kas Gorbov koostas isiklikult projekteerijate asemel tema kontrollitavaid projekte või aitas neid altkäemaksu eest koostada.

Eelmisel reedel kohaldas Viru maakohus mehe suhtes tõkendina vahistamist.

Politsei palub isikutel, kellel on pretensioone Gorbovi tegevuse suhtes, võtta politseiga ühendust telefonil 530 14126, samuti on võimalik saata teave e-posti aadressile korruptsioonivihje@politsei.ee või jätta teade automaatvastaja numbrile 612 3657.

Päästeametist teatati, et saanud ametniku ebaseadusliku tegevuse kohta vihjeid, andis nad sellest kohe politseile teada.

„Me peame olema usaldusväärsed ja ausad ning hoolitsema selle eest, et neid põhimõtteid järgiks iga organisatsiooni liige,“ rõhutas Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Aleksandr Gorbovi suhtes on algatatud teenistuslik juurdlus ning 20. juunist on ta teenistusest kõrvaldatud.