"Kui teete perele õhtusööki, siis jääge selle tegevuse juurde, ärge püüdke samal ajal veel mitut asja korda ajada. Kui mõni toiduaine, näiteks suhkur või jahu on otsa saanud ja on vaja minna lahke naabri juurde või poodi, ärge jätke toitu pliidile iseseisvalt valmima. Võite täiesti kindlad olla, et teil läheb ära käimisega poole rohkem aega kui te eeldate. Nii võib tagasitulekul teid ees oodata õnne korral päästemeeskond või halvimal juhul maha põlenud kodu," hoiatab Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

4. mail kell 18.20 teatati häirekeskusele elumaja põlengust Saugas Siisikese tänaval. Teataja sõnul tuli kolmekordse maja viimasel korrusel asuva korteriaknast suitsu. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et korteri pliidil kõrbes toit ning korterielanikku ei olnud kohal. Kõrbenud toit eemaldati pliidilt ning ruumid ventileeriti. Kohale jõudnud omanikule tehti selgitustööd.

4. mail kell 14.41 sai häirekeskus teate, et Haaberstis Õismäe teel tuleb kortermaja ühest neljanda korruse korteri aknast suitsu. Päästjate koputustele vaatamata sündmuskohal korteri ust ei avatud. Päästjad püstitasid redeli ja sisenesid korterisse akna kaudu, kedagi kodus polnud, köögis pliidil kõrbes kärsahaisu eritav toit. Päästjad võtsid kõrbeva eine pliidilt ja tuulutasid ruumid, teatas Põhja päästekeskus.

Iga söök võib pliidil või ahjus kõrbema minna, kokkamise käigus ikka õnnetusi juhtub, tähtis on hoida olukorral silma peal. Toidu küpsemise või praadimise ajal on lubamatu kodust lahkuda või teise tuppa näiteks magama minna. See on hooletu käitumine, mille tagajärjel võib alguse saada laiaulatuslik tuleõnnetus.