16. septembril pidasid Ida prefektuuri politseinikud kinni sõiduauto BMW 530D, mille roolis oli juhtimisõiguseta 20-aastane Ander.

Sõiduk peatati, kuna asulasisesel teel Kiviõli linnas mõõdeti selle kiiruseks 99 km/h. Tegemist oli isikuga, kellele on ka varasemalt määratud juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise eest rahatrahve, sel korral toimetas politsei isiku otse arestimajja. Järgmisel päeval määras kohus korduvalt juhtimisõigust rikkunud isikule viis ööpäeva aresti, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Õiguserikkumist põhjendas isik asjaoluga, et tema näol oli seltskonnas tegemist ainukese kaine isikuga, kes mootorsõidukit juhtida sai. Politsei toonitab, et selline käitumine on taunitav, kuna mootorsõiduki juhtimiseks on vajalik vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus.

Liiklusjärelevalve talituse juhi Alvar Ottokari sõnade kohaselt, on viimasel ajal sagenenud just noorte juhtidega juhtunud traagilised õnnetused.

Viimane traagiline juhtum leidis aset 1. septembril Lääne-Virumaal, kus juhtimisõiguseta 18-aastane Kevin ei tulnud toime mootorsõiduki juhtimisega, mille tulemusena ta suurel kiirusel teelt välja vastu puud sõitis. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus juht sündmuskohal. Kiiruse ületamise tendents on üks peamisi põhjuseid, miks liiklusõnnetused juhtuvad.