Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Priit Pärkna sõnul pööravad piirivalvurid teravdatud tähelepanu mootorratturite piiriületusele.

"Politsei- ja piirivalveamet tõkestab piiriületuse isikutel, kelle kontrollimisel selgub, et nende väidetav riiki sisenemise põhjus ei vasta tegelikkusele. Me ei luba riiki, kui reisimise aeg ja marsruut on ebamäärased ning piiriületajad ei suuda selgelt öelda oma reisi eesmärki," rääkis Pärkna Delfile.

"Samuti keelame Eestisse sisenemise juhul, kui on kahtlus, et isikute tegevus võib ohustada meie avalikku korda. Viimastel päevadel oleme tõkestanud ühe mootorratturi sisenemise Eestisse seetõttu, et tema viisal märgitud reisi eesmärk ei vastanud reisi tegelikule eesmärgile," lisas Pärkna.

Soome piirivalve teatas nädalavahetusel, et Venemaa presidendi Vladimir Putiniga seostavad marurahvusliku mootorrattaklubi Ööhundid kaks liiget on arvatavalt Soome piiri ületanud.

Euroopa meedias on Ööhundid saanud viimastel nädalatel laialdast tähelepanu, kuna nad üritavad mootorratastel järele teha Punaarmee Teise maailmasõja aegset teekonda. Sihtpunktiks oli Berliin, kuhu nad kavatsesid jõuda 9. mail.

Paraku on neil olnud takistusi, kuna näiteks Poola piirivalve tühistas nende viisad ja saatis piirilt tagasi.