Lõuna prefektuuri teatel pääses 19-aastane Silvar küll kriimudest, kuid kuna põhjustas suure liiklusohu, siis mitte kriminaalmenetlusest.

Teisipäeval märkas politsei Puhja asulas Tartu – Viljandi – Kilingi-Nõmme teel suurel kiirusel liikuvat mootorratast.

Asulasse jõudes ning politseinikke märgates võttis tsiklimees hoo korraks maha, kuid politseisõidukiga kohakuti jõudes kiirendas järsult. Peatumismärguandele mees ei reageerinud.

Asulast väljasõidul ei vähendanud mootorrattur ka ringteele jõudes ülisuurt sõidukiirust, sõitis vastu äärekivi ning paiskus üle ringtee.

Mehe õhulend kulges hädavaevu tänavavalgustuspostidest mööda. Kvaliteetne kaitsevarustus ja kõrvalistest objektidest möödalend säästis meest seekord suurematest vigastustest. Mootorrattast jäi seevastu vaid vanaraud.
Õnnetusse sattunud kihutav motomees pääses kriimudest

Mootorratast juhtinud 19-aastane Silvar on politsei huviorbiiti sattunud ka varem. Ta on korduvalt juhtimisõigust omamata mootorrattaga sõitnud ning tabatud juhtimiselt ka ajal, mil mees oli alkoholi tarvitanud.

Mehe pidevad liiklusrikkumised andsid politseile sel korral põhjust kriminaalmenetluse läbiviimiseks. Eile toimunud kohtuistungil määras kohus Silvarile karistuseks kolm kuud vangistust aastase katseajaga, millest arvatakse maha kolm arestimajas veedetud päeva.

Tartu patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Enn Virk kirjeldas, et ligi kolmandik kõikidest liiklusõnnetustest juhtub sõidukiiruse ületamise tõttu.

"Kiiruspiirangud on kehtestatud põhjusega ning nende järgimine aitab tagada liiklejate ohutuse. Seepärast pöörab politsei suurt tähelepanu sõidukijuhtidele, kes ulatuslikult kiirust ületavad," ütles Virk.

Ta lisas, et antud juhtum on ühtlasi ilmekas näide kvaliteetse kaitsevarustuse olulisusest, mis sel korral päästis mehe raskematest vigastustest.