Harju maakohtus septembris oma naise süütamise eest 10-aastase vangistuse saanud Kovan Mohammadi (20) kaitsja Alar Neiland leiab, et noormehe süü tuleks ümber hinnata ning mõista talle senisest lühem vanglakaristus, kirjutab vahendab ERRi uudisteportaal oma venekeelset portaali.

Harju maakohus arutas Mohammadi süüasja kinniste uste taga ning ringkonnakohus vaagis asja kirjalikus menetluses.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Mohammadi raske tervisekahjustuse tekitamises, millega kaasnes oht elule ja tervisehäire, mis kestis vähemalt neli kuud.

Kohtus esitas prokurör talle süüdistuse ka valu ja tervisekahjustusi põhjustanud kehalises väärkohtlemises, mille ta pani toime lähi- või sõltuvussuhtes ja korduvalt.

Mohammad tunnistas end kergemas kuriteos süüdi, raskemas mitte.

Süüdistuse järgi soovis Mohammad 7. märtsil Tallinnas Majaka tänaval asuvas korteris, armukadedusest ajendatuna, anda oma abikaasale “õppetunni”, tekitades talle karistuseks suurt füüsilist valu ja rasked põletushaavad.

Mohammad ostis poest puhastusbensiini, sidus seejärel kodus, nende tütre juuresolekul, oma abikaasa neljast kohast nelja rätikuga kinni, valas ta puhastusbensiiniga üle ja süütas välgumihkliga põlema.

Kriminaaluurimine käivitati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist.

Mohammad viibib vahi all alates 10. märtsist.