"Vaatamata sellele, et meil puudub info juhtunu tagamaadest, on ilmselge, et peame tegema jätkuvalt pingutusi selle nimel, et märgata, ära tunda ja sekkuda peresuhetesse, kus on kõrge risk elule ja tervisele. Kui palju on Eestis täna kõrge riskiga ohvreid, seda me ei tea, kuna meil puudub ühtne riskihindamiskäsitlus," ütles Olle Sellikov.

Suur samm selles suunas, et meile tekiks ühtsem ja Eestile kohaldatud riskihindamiskäsitlus, on tema sõnul MARAC mudeli pilootprojekt, mida kasutatakse kõrge riskiga täiskasvanud lähisuhtevägivalla ohvrite juhtumite korraldamisel. Mudel annab spetsialistidele teadmisi ja oskuseid, kuidas lähisuhtevägivalla ohvrit ära tunda, tema vajadusi ja probleemi tõsidust hinnata, sellest teistele spetsialistidele teada anda ning abistavaid sekkumisi ühiselt kavandada ja pakkuda.

"Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi juhina panen inimestele südamele, et kõik algab märkamisest ja reageerimisest. Vägivald ei ole aktsepteeritav, see ei ole ka peresisene asi. Julgustan kõiki pöörduma riikliku ohvriabi poole enne, kui on liiga hilja. Ohvriabitöötajad pakuvad nende poole pöördunutele emotsionaalset tuge ja jagavad informatsiooni abi saamise võimaluste kohta. Teenus on tasuta ja kättesaadav kõikides Eesti maakondades," ütles Sellikov.

Piirkondlike ohvriabitöötajate kontaktandmed leiab sotsiaalkindlustusameti kodulehelt.