22. septembril kell 16.59 teatati häirekeskusele, et Kohtla-Järvel Viivikonna linnaosas Rahu põik tänaval põleb eramaja katus. Sündmuskohale sõitsid päästjad Jõhvi, Narva ja Sillamäe päästekomandodest, operatiivkorrapidaja ning meedikud. Päästjate kohale jõudes selgus, et lahtise leegiga põlesid puidust ühekorruselise hoonega kokkuehitatud kuur ja puukuur ning ohus oli elumaja osa. Puukuuri olid ladustatud küttepuud, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Tulekahju kustutamiseks tuli kuuri ladustatud puud laiali vedada, milleks kasutati kopplaadurit. Tulekahju levikule panid päästjad piiri kella 19.16-ks. Tuli oli levinud elumaja osa katuse alla, põlengu kustutamiseks tuli päästjatel avada osaliselt katusekonstruktsioon. Päästjad kustutasid tulekahju kella 20.51-ks. Hoone kuuri ja puukuuri osad koos küttepuudega hävisid tules täielikult, elumaja osa süttimise hoidsid päästjad ära. Inimesed vigastada ei saanud.

Öösel kell 00.07 teatati häirekeskusele, et Kohtla-Järvel Viivikonna linnaosas Rahu põik tänaval põleb aiamaja lahtise leegiga ning süttimisohus on 10-15 m kaugusel asuvad hooned. Samuti oli teada, et ühes hoones hoitakse tehnikat ning anumaid kütusega. Sündmuskohale sõitsid päästjad Jõhvi, Narva ja Sillamäe päästekomandodest ning operatiivkorrapidaja.

Päästjate kohale jõudes selgus, et põles sama maja, millega kokkuehitatud kuuri ja puukuuri kustutustööd lõpetati ca neli tundi tagasi. Seekord oli tuli alguse saanud elumaja osa verandast, mis asus kuuride suhtes teisel pool maja. Päästjad lammutasid laiali maja voodri tulekollete kustutamiseks. Tulekahju kustutati lõplikult kella 2-ks. Hoone hävis tulekahjus täielikult. Inimesed vigastada ei saanud.