Esmaspäeval haiglast välja saanud ja eile Odessast koju jõudnud Kalmer Kurg kinnitas, et tema tervisel pole häda midagi. "Ei ole viga," ütles ta Delfile.

Kurg lükkas ümber Odessa politseijuhi nõuniku Ruslan Forostjaki spekulatsiooni, et tema kahte kaaslast, kes oma elu Odessasse jätsid, võidi tahtlikult tappa.

"Mina isiklikult arvan, et kuna ma ei jõudnud aineid üldse tarbida, siis sellest mul see eluvaim sisse jäi, aga ma midagi täpset ei oska kommenteerida," sõnas Kurg.

Kurg keeldus palvest kirjeldada, mis Odessas täpsemalt juhtus. "Ma ei näe, et ma saaks mingit selgust tuua sellesse meediamulli, mis siin laiali on läinud," leidis mees.

Samuti ei soovinud ta vastata küsimusele, kas mehed olid Odessas poissmeestepeol. "Keeratakse jälle selline mull ja ma ei taha rohkem jama lendu saata."

Kohalikule politseile ütlusi andnud Kurg pole pidanud Eestis ütlusi andma. Edasise kohta Kurel info puudub. "Nad (Ukraina politsei - toim) ütlesid, et kui midagi on, siis nad võtavad ühendust."

Pühapäeval leiti Ukraina kuurortlinna Odessa hotellist kahe Eestist pärit mehe, Allar Hanssoni ja Einar Kerneri, surnukehad. Surma põhjuseks peetakse narkootikumidest saadud üledoosi.

Hanssoni ja Kerneriga kaasas olnud Kalmer Kurg, sai Delfi andmetel mikroinsuldi ja viibis esmaspäevani haiglaravil.

Politsei allikate poolt loetletud ööbimispaigast leitud traagilise lõpuga sündmusteni viinud esemete loetelu on karm. "Hukkunute toast leidsid politseinikud mitu pudelit õlut ja vahuveini, lisaks paki valget värvi kristalset ainet, toruks keeratud kupüüre, millel olid selle sama aine jäägid ja mitu tühja tugevatoimelise ravimi lehte," vahendas vgorode.ua.

Eile saabus Kurg tagasi Eestisse.