Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink ütles portaalile Läänlane.ee, et kõigepealt viidi haiglasse kaks inimest ja kl 12.06 veel üks kannatanu. "Teised inimesed on instrueeritud, et kui kellelgi hakkab halb, siis läheks arsti juurde või kutsuks kiirabi," ütles Trink.

Läänemaa Haigla ravijuht ütles Läänlasele kella 12.40 ajal, et haiglasse on tulnud juba seitse inimest.

Aadressil Nurme 1 oli täna natuke enne kl 11 propaanileke. "Keegi oli hakanud tegema kahest gaasiballoonist grillahju tegema. Ilmselt oli siis gaas sees. See on esialgne info," lausus Trink.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul Nurme Vabrikust haiglasse toodud seitsmest kannatanust kellegagi midagi eluohtlikku pole. Nad vajavad hapnikku ja pääsevad pärast kosumist koju.

Propaani sisse hinganud inimesel tekib hapnikupuudus. Selleks, kui organismist propaan välja jõuaks, on vaja hingata hapnikku kontsentreeritumalt kui seda on tavalises õhus. „Kõik kannatanud on hapnikupuuduse sümptomitega,“ lausus Tennisberg.

Tema sõnul sõltub propaani sisse hinganud inimese seisund sellest, kas tal on mõni varasem haigus, „Siis võib hapnikupuudus paha teha, näiteks südamehaiguste puhul ilmnevad rütmihäired,“ ütles haigla ravijuht.

Gaasi sisse hinganud inimesed kurdavad unisuse, iivelduse, peavalu ja nõrkuse üle. „Kui suures koguses on propaani hinganud, siis võib inimene teadvuse kaotada. Niisuguseid juhtumeid siin ei ole olnud. Arvame küll, et kõik saavad koju, kui on hapnikku saanud,“ rääkis Tennisberg.

Nurme Vabrik on 1992. aastal asutatud õmblusettevõte Haapsalus, mis pakub tööd umbes 300 töötajale.