Veel kahele mehele esitati süüdistus selle eest, et nad ei astunud vahele ega kutsunud abi, kui Valuckast rünnati. Üks neist, 46-aastane leedulane mõisteti õigeks ning teine, 41-aastane lätlane mõisteti üheksaks kuuks vangi. Karistus loeti eeluurimise ajal kantuks, kirjutab Norra ajaleht Bergens Tidende.

38-aastane Valuckas leiti ühest aiast Wergelandis surnuna 2013. aasta 7. novembril.

Valuckas oli külas majas, kus elas mitmeid teisi Ida-Euroopa töölisi. Majas toimus tõsine jooming ning Valuckast löödi 17 korda kääridega.

Vahistati Allik ja veel kaks meest. Bergeni politsei hinnangul olid tapmise taga kõik kolm meest, aga prokurör esitas mõrvasüüdistuse ainult Allikule.

Kohus pidas raskendavaks asjaoluks, et torkehaavu oli tervelt 17. Veel peeti raskendavaks asjaoluks seda, et ohvril lasti maas lamada ja verest tühjaks joosta, ilma et oleks abi kutsutud.

Allik eitas oma süüd, kuid ütles kohtus, et tal oli olnud tapetuga majast väljas tüli. Alliku sõnul võis ohver olla kukkunud.

Prokurör Eirik Stolt-Nielsen vastas selle peale, et ei ole võimalik 17 korda kääride otsa kukkuda.

Tüli tekkis väidetavalt sellest, et Valuckas nimetas Allikut pederastiks.

Samuti süüdi mõistetud 41-aastane lätlane rääkis kohtus, et nägi, kuidas Allik lõi Valuckast kääridega kaela ja pähe. Lätlane oli aga raskes joobes ja läks midagi tegemata majja sisse.

Kohtu hinnangul oleks 30 minuti jooksul olnud võimalik Valuckas päästa, kuid lätlane ei teinud selleks midagi.

Valuckase leidis aiast surnuna naaber ning politsei leidis Alliku voodist magamast. Tema joobeks mõõdeti 1,36 promilli.

Allik peab koos kaasosalistega lisaks maksma ohvri emale 228 000 Norra krooni kahjutasu.