Politsei algsetel andmetel kaldus Tartust Valga suunas liikunud Volkswagen Passati juht teadmata põhjusel äkitsi vastassuunavööndisse. Talle vastu liikunud 37-aastasel veokijuhil, kel olid lastiks sõiduautod, ei õnnestunud kokkupõrget vältida. Veoauto Mercedes sõitis teelt välja kraavi ning sõiduauto paiskus saadud löögist omakorda umbes poolesaja meetri jagu kokkupõrke kohast eemale teeserva.

Sõiduautos üksinda viibinud noormees hukkus saadud vigastustesse sündmuskohal. Noormees elas esialgsetel andmetel õnnetuspaiga lähedal.

Õnnetus juhtus sirgel ja hea nähtavusega teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 90 km/h. Õnnetuse juhtudes vihma enam ei sadanud ning sõidutee oli juba kuivanud. Tunnistajate esmaste ütluste põhjal liikles Volkswageni juht õnnetusele eelnenud ajal liiklusreeglite kohaselt, ka pole noorel sõidukijuhil varasemaid liiklusrikkumisi.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk märkis, et seni pole veel üheselt selge, millistel asjaoludel õnnetust juhtus. Kriminaalmenetluse käigus kogutakse lisainfot tunnistajate ülekuulamise, ekspertiiside, veoki pardakaamera salvestuse ning teiste võimalike allikate uurimise teel.

"Äärmiselt kurb päev, kuna üks noor inimene on liikluses taas elu kaotanud. Seda enamgi, et tänane päev pidi noormehele ees oodanud lõpuaktuse tõttu olema üks tema õnnelikumaid päevi," sõnas Virk kaastunde avaldustega.

"Kui jätta kõrvale joove ja kiirus, mis teistel juhtudel sagedamini traagiliste tagajärgedega avariideni võivad viia, on süvenev probleem paraku ka kõrvalised tegevused autoroolis. Silmad peavad olema kogu aeg sõiduteel ning käed roolil, sest auto juhtimine on tegevus, millele peab kogu oma tähelepanu suunama,“ lõpetas Virk. Kas ja millist osatähtsust võisid antud õnnetuse puhul omada kõrvalised tegevused või muud tegurid, selgitatakse kriminaalmenetluses.

Veoautojuht oli teel Tartu suunas. Ta sai traumapunktis esmaabi ning lubati kodusele ravile, tema kõrval istus 6-aastane poiss, kes pääses õnneks vigastusteta.

Sündmuspaigas on liiklus suletud ning nii Nõo kui ka Tartu suunas on pikad ummikud.

Jaga
Kommentaarid