Loos läks teisipäeval metsa, kui oli saanud teate, et metsas võivad olla salakütid. Kui ta tagasi ei tulnud, hakkasid lähedased teda otsima ja teavitati ka teisi Nõo jahiseltsi jahimehi.

Loosi auto leiti metsa servast, ta oli öö otsa kadunud, tema telefon oli väljas. Sõbrad jahiseltsist välistasid võimaluse, et Loos oleks saanud niisama ära kaduda, sest ta oli tõsine, kohusetundlik mees.

Soodla ütles, et kohe rääkisid jahimehed politseinikele, et kahtlustavad konkreetselt ühte perekonda, kus on isa ja kolm poega. Neid on aastaid kahtlustatud salaküttimises, aga vahele pole nad kunagi jäänud.

Kui jäljekoer võttis samuti suuna talu poole, kus elas salaküttimises kahtlustatav perekond, läksid kiirreageerijad sinna ja vahistasid 71-aastase pereisa ja 34-aastase noorema poja.

Salaküttimises kahtlustatava perekonna liikmed on üritanud ka kohalike jahiseltside liikmeks astuda, aga neid pole võetud, sest jahimeestele oli teada, kes nad on. Üks, kes oli millalgi Kambja jahiseltsi liige, visati sealt salaküttimise pärast välja.

"See on väga suur kaotus Tartu jahindusklubile ja Nõo jahiseltsile, Arno oli väga tubli aktiivne inimene. Sellist asja ei oleks osanud halvimas unenäos osanud ette kujutada," rääkis öö läbi magamata olnud Soodla. Sõbrad nimetasid Loosi Arnoks.

Soodla rääkis, et jahimehed ikka reageerivad, kui tuleb teade, et kusagil võivad olla salakütid. "Paraku sellist asja ei osanud keegi halvimas unenäos ette näha," nentis Soodla.