Lisaks peeti kinni veel kaks isikut, keda kahtlustatakse altkäemaksu vahendamises, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kahtlustuse kohaselt võtsid eksamineerijad korduvalt altkäemaksu sõidueksami positiivse läbimise eest. Lisaks eksamineerijatele on sama kriminaalasja raames esitatud kuriteokahtlustus altkäemaksu vahendamises veel kahele inimesele, kes ei töötanud maanteeametis.

Põhja ringkonnaprokuratuur taotles kohtus ka ühe altkäemaksu vahendaja vahistamist, mille maakohus rahuldas. Karistusseadustik võimaldab kohtul inimest altkäemaksu korduva võtmise eest süüdimõistmisel karistada ühe- kuni kümneaastase vangistusega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Kristiina Savtšenkova selgitas, et altkäemaksu võtmine avalikus sektoris ei saa olla aktsepteeritav ning eriti kahetsusväärne on see, kui altkäemaksu eest on antud auto juhtimisõigus isikutele, kelle oskused ei ole sõiduki juhtimiseks piisavad. Sellise hoolimatu käitumisega on seatud ohtu kõik liikluses osalejad.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri sõnul on uuritav korruptsioonijuhtum ulatuslik ja süsteemne. „Korruptsioon riigiasutustes on kuriteoliik, mis õõnestab nii inimeste turvatunnet kui ka usaldust Eesti riigi toimimise vastu. Seetõttu pöörab politsei korruptsioonijuhtumitele avalikus sektoris olulist tähelepanu ning palub inimestel sellistest ilmingutest teada anda,“ rääkis Ombler.

„Selline käitumine maanteeametis on absoluutselt vastuvõetamatu. Me teeme kõik, et ebaausad inimesed organisatsioonis üles leida ja üheselt - nende koht ei ole siin. Tänan väga politseid koostöö eest,“ kommenteeris maanteeameti peadirektor Priit Sauk.

Korruptsioonikuritegude büroo kutsub üles kõiki isikuid, kes on juhiloa eksamil pidanud maksma altkäemaksu, teatama sellest korruptsioonivihjetelefonil 6123657 või e-postiaadressil korruptsioonivihje@politsei.ee.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.