Veidi hiljem andsid tähelepanelikud liiklejad teada, et sama sõiduk on võtnud suuna kesklinna. Politseinikud andsid Pirita teel Russalka mälestussamba lähistel sõidukile peatumismärguande, kuid juht eiras seda. Kell 20.33 takistas põgenevale juhile vastu liikunud politseipatrull Narva maantee ja Kreutzwaldi ristmiku lähistel Mercedes-Benzi liikumise ning auto sunniti peatuma.

Politseinikud toimetasid jaoskonda autot juhtinud 30-aastase mehe ja kaasreisija, 24-aastase naise, kes pärast menetlustoiminguid vabastati. Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik ütles, et alkomeeter juhi joovet ei tuvastanud, mehe võimalik narkojoove aga selgub ekspertiisi käigus.

Liiklusjärelvalvekeskuse juht Hannes Kullamäe tänab liiklejaid, kes jagasid Häirekeskusele infot. „Saime kaasliiklejatelt pidevalt infot auto liikumise kohta. Suur tänu neile inimestele – teie abil tabamise juhi niivõrd ruttu. Menetluse käigus selgitame välja, kas juht oli joobes ja miks ta eiras peatumismärguannet,“ ütles Kullamäe.

Toimunut pealt näinud Delfi lugeja teatas, et märkas kahtlast sõidustiili viljelevat autot Pirita teel, andis sellest kohe ka politseile teada. Lugeja kiitis väga politsei kiirust, kuivõrd auto peeti kinni juba Tallinna Ülikooli juures. Delfi lugeja hinnangul võisid mõlemad autosviibijad - mees ja naine - olla tarvitanud alkoholi.