Kell 18.15 kaasati appi seirelennuks piirivalve lennusalga helikopter. Vaatluslennul tuvastati põlenguala suuruseks 24 hektarit, teatas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Metsarägastiku kohal teostas kustutustöid helikopter. Täna hommikuks oli põlenguala vähenenud umbes 4-5 hektarile. Põlenguala piiramiseks ja tule edasise leviku takistamiseks veeti maha voolikuliine.

Täna peale lõunat kella 15 paiku kandis tuul tule üle kraavi edasi Peipsi järve suunas. Tuli levis metsarägastikus väga kiiresti ning momendil on põlenguala suuruseks hinnatud umbes 200 hektarit. Sündmuskohal on 13 päästeautot, moodustamisel on staap kustutustööde juhtimiseks.

Põlengupiirkonna läheduses elumaju ja muid hooneid ei ole. Suits kerkib põlengukohalt praegu otse üles ning levib Venemaa suunas.

Seoses suure tuleohuga palub päästeteenistus olla inimestel metsas äärmiselt tähelepanelik ning järgida tuleohutuse nõudeid. Kõigil, kes märkavad metsades mingit tuleohtlikku tegevust, palutakse sellest teatada ööpäevaringselt töötavale päästeala infonumbrile 1524.