Kaks Ida prefektuuri koerajuhti tegid septembri teisel nädalal Jõhvis liiklusjärelevalvet, kui märkasid Hariduse tänaval asuvas parklas seisvat autot. Tähelepanu tõmbas asjaolu, et autos olnud noormehed hakkasid politseinikke nähes silmnähtavalt rabelema ning üritasid midagi peita.

„Kuna tegemist oli kooli lähedusega, siis arvasime, et tegemist on alaealistega, kes üritasid kiirelt oma suitsud ära peita,“ ütles koerajuht Siiri Kereme.

Üks koerajuhtidest kontrollis noormeeste dokumente ja teine sõiduauto tausta. Sõiduautos oli 18- ja 20aastane noormees, kelle sõnul käisid nad sõiduautos ainult aega veetmas ja lihtsalt istumas.

Peale seda kui koerajuht Ahto Uue leidis käigukangi juurest kanepisuitsu, asus autot üle vaatama narkokoer Argus. Ta markeeris ära tagaistmel oleva meestekoti, milles oli 19 minigripp kilekotti ja pabervoldik looduslikku päritolu taimse ainega.

Noormeestega hakkasid edasi tegelema narkopolitseinikud ja nende suhtes algatati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikku käitlemist.