Kahtlustuse kohaselt tungisid mehed 2. detsembril kella 13.15 paiku Narvas P. Kerese tänaval asuvasse garaažiboksi, ärandasid sõiduauto Volkswagen Passat ja läksid lõbusõidule.

Kümmekond minutit hiljem helistas Häirekeskusesse auto omaniku sõber, kes ärandatud sõidukit märkas. Kella 13.45 paiku pidasid patrullpolitseinikud Kudrukülas auto kinni ning tuvastasid autos olnud kolmel mehel välised narkojoobe tunnused. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb asja omavolilist kasutamist.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Sergei Maslennikov sõnas, et patrullpolitseinike kiire tegutsemine ja pidev infovahetus sõiduki omaniku ja tema sõbraga aitas ärandajad kiirelt tabada ja peatada. "Teatele reageerisid koheselt patrullid Narvas ja lähiümbruses, kes kirjeldusele vastavat autot piirkonnast otsima asusid. Patrull oli telefoni teel ühenduses auto omaniku sõbraga, kes sõidukit märkas ja sellest koheselt teada andis."

Laupäeval pidasid politseinikud kuriteos kahtlustatavatena kinni 39-aastase mehe, kes sõidukit juhtis ja 35-aastase mehe, kes autos kaasreisijana viibis. Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Veronika Lauri sõnul on kahtlustatav varasemalt korduvalt karistatud varavastaste kuritegude toimepanemise eest. "Prokuratuuri seisukohal on uute kuritegude toimepanemist võimalik vältida üksnes tema vahistamisega kuna isikule heidetakse ette uue varavastase süüteo toimepanemist," lisab prokurör.

Esmaspäeval, 4. detsembril taotles Viru Ringkonnaprokuratuur mehe vahistamist ning Viru Maakohtu loal võeti Volkswagenit juhtinud mees kaheks kuuks vahi alla.