Kohus määras narkokaupmeestele erineva pikkusega vangistused.

Kohus karistas Mironovit 4-aastase, Ignatjevit 4 aasta ja 6-kuulise ning Pozdnjakovi 3-aastase vangistusega. Rutkovskajale mõistis kohus 3 aasta ja 6-kuulise vangistuse, millest tuleb koheselt ära kanda 5 kuud ja 28 päeva, ülejäänud aeg aga tuleb kanda tingimisi 3-aastase katseajaga, teatab Harju maakohus.

Kohus mõistis kõigilt süüdimõistetutelt välja sundraha 7500 krooni.

Põhja ringkonnaprokuröri Endla Ülviste süüdistuse kohaselt omandasid Mironov ja Ignatjev eeluurimisel tuvastamata isikult, tuvastamata ajal ja kohas korduvalt suures koguses narkootilise aine metüleendioksümetamfetamiini (MDMA) tablette, mida hoidsid enda juures 2005. aasta juulist kuni oktoobrini ja andsid korduvalt edasi Rutkovskajale.

Samuti omandas Ignatjev ebaseaduslikult eeluurimisel tuvastamata isikult ja tuvastamata ajal ja kohas väikses koguses narkootilist ainet amfetamiini, mida hoidis enda juures 2005. aasta oktoobri keskpaigani, mil andis selle edasi Rutkovskajale. Rutkovskaja omakorda andis Ignatjevilt ja Mironovilt saadud MDMA-d sisaldavaid tablette erinevate rahasummade eest edasi kolmandatele isikutele. Teda abistas seejuures Pozdnjakov, kes sõidutas oma sõiduautoga BMW Rutkovskajat kohtumistele.

2005.aasta oktoobris peeti Mironov ja Ignatjev Kruusa 16 maja juures kinni. Mironovile kuuluvast sõiduautost Opel Calibra-A leiti ja võeti läbiotsimise käigus ära 40 MDMA tabletti, mis olid pakitud mustast riidest kindasse ja kummikindasse. Mihailovi sõiduautost BMW reg. nr 078 AOT leiti läbiotsimise käigus narkootiliste ainete valmistamisel kasutatavaid kemikaale, amfetamiini jälgedega esemeid ja nõusid ning suures koguses erinevaid narkootilisi aineid.