Kohus mõistis Vladimiri (36), Anatoli (34) ja Aleksei (38) süüdi suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ning Vladimiri ka alarmsõiduki tähistuse ebaseaduslikus kasutamises, kirjutab ERR Uudised.

Kohus mõistis Vladimirile koos varasema kandmata karistusega kokku kuue aasta, 11 kuu ja 25 päeva pikkuse vangistuse ning Alekseile viie aasta ja 11 kuu pikkuse vangistuse, kuriteo avastamisele olulisel määral kaasa aidanud Anatoli sai tingimisi kolmeaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga koos kriminaalhooldaja kontrollnõuetega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi hankisid Vladimir ja Aleksei mullu kevadel 800 grammi amfetamiini sisaldavat pulbrit, et anda see edasi Anatolile. Vladimir pakendas narkoaine kilekotti ning peitis selle Lasnamäel asuvasse metsatukka autorehvi sisse, kust Anatoli pidi aine kätte saama.

Vladimir sai lisaks süüdistuse selles, et ta lasi ebaseaduslikult paigaldada enda kasutuses olnud Lexusele alarmsõiduki vilkurid ja helisignaali ning kasutas neid mullu 19. märtsil Tallinnas Toompuiesteel ees liikunud autost möödumisel. Juhtumi fikseeris politsei, kuna tundmatu alarmsõiduk tekitas huvi.