Laupäeval kell 12.59 andis merevalvekeskus Kärdla merepäästjatele edasi teate, et Hiiumaal Kärdlast kaks kilomeetrit Lehtma poole on juht oma alusega kivi otsa sõitnud. Esialgsetel andmetel viibis vigastatud sõukruviga ja lekkiva aluse pardal viis inimest, teatas Lääne prefektuur.

Kell 13.12 jõudsid politseinikud abivajajateni ja võtsid kolm merehädas olnud inimest pardale. Teised kaks jätkasid vigastatud algusega liikumist Kärdla sadama suunas ja politseinikud turvasid neid oma alusega. Kell 13.55 jõudsid mõlemad alused Kärdla sadamasse. Õnnetuses keegi viga ei saanud.

Pühapäeval kell 16.15 anti merevalvekeskusele teada, et Vormsi saare lähedal vajavad abi inimesed, kelle kaatri mootor on rikkis. Inimeste elu otseses ohus ei olnud, kuid kaater triivis madaliku suunas.

Sündmusele reageerisid Haapsalu merepäästjad, kes alustasid hädasolijate abistamist. Haapsalust kutsuti appi teine alus, mis vigastatud aluse sadamasse pidi aitama. Kell 18.30 jõudsid abi vajanud inimesed oma alusega Haapsalu Veskiviigi sadamasse.

Kui merel on juhtunud õnnetus, võta kohe ühendust hädaabinumbriga 112. Tallinna merevalvekeskusega JRCC Tallinn saab ühendust telefonil 619 1224 või raadiokutsungiga (VHF 16 ja 69) TALLINN MEREVALVEKESKUS.