Neljapäeval Pärnus alanud muusikafestival Weekend Baltic ja muud üritused tõid linna hulgaliselt külastajaid. Täna hommikul kella kuueks oli politsei neljapäevast alates registreerinud 463 erineva sisuga juhtumit, millega korrakaitsjad tegelesid. Kokku registreeriti 27 kuritegu. Väärtoemenetlusi alustati 156 ja neist alaealiste suhtes 96. 84 juhul oli tegemist alkoholi tarvitanud alaealistega, teatas PPA.

Neljapäevast tänaseni registreeriti kokku 125 liiklusrikkumist, millest 118 olid seotud piirkiiruse ületamisega. Politsei kõrvaldas neil päevadel liiklusest seitse alkoholi tarvitanud juhti.

Politseijaoskonda toimetati erinevatel põhjustel 213 inimest, neist 99 olid alaealised. Kainenema viidi 53 inimest, nende seas 9 alaealist, kes avalikes kohtades või festivalialal agressiivseks olid muutunud.

Rahvarohkeks ja töiseks nädalavahetuseks oli politsei põhjalikult valmistunud. „Lisaks graafikujärgselt töötavatele ametnikele olid kaasatud lisajõud teistest prefektuuridest ja naaberriikidest. Arvestades seda, et nii festival kui ka muud üritused möödusid politseile suuremate vahejuhtumiteta, oli meie kohalolek piisav ning vaatamata suuremale töökoormusele ei olnud reageerimisvõimekus häiritud,“ ütles Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri. „Sündmustele reageerimisel tuli korrakaitsjatel ette olukordi, kus suured rahvamassid ei andnud väljakutsetele sõitnud politseisõidukitele teed. See tähendas, et mõnel juhul oleksid korrakaitsjaid jõudnud abivajajani veel kiiremini,“ lisas Sinimeri.

Pärnu politseijaoskonnas ootavad omanikke nädalavahetusel linnast ja festivalialalt leitud esemed. „Kindlasti tasub meie Facebooki lehelt üle kontrollida, kas leid on seal avaldatu hulgas. Kuna leitud esemeid lisandub veel ka päeva jooksul, siis ei tee paha helistada leidude infotelefonil 444 6500,“ ütles Sinimeri.

Hoolimata sellest, et politseijaoskonnas on veel leitud esemeid, on lõviosa kaotatud asjadest siiski jõudnud tagasi omanikeni. Festivalialal leidude tagastamise eest vastutanud Pärnu teeninduse vanema Annika Pärna sõnul jõudsid kadunud asjad omanikuni tagasi enne, kui need jõudsid sotsiaalmeediasse. „Teadlikkus sellest, kust ja kuidas leitud esemete kohta infot saada, oli hästi levinud. Oma kaotatu taas tagasi saanutel jagus rõõmupisaraid ja positiivseid emotsioone kuhjaga,“ ütles Pärna.

Lääne prefektuuri Weekend festivalil kaotatud ja leitud esemete leht ja infotelefon jäävad avatuks kuni 31. augustini. Infot leiab siit.

Kõnekamatest juhtumitest väärib märkimist eile õhtul kella 18 paiku toimunud intsident, kus politsei kontrollis koos narkokoertega festivalialal ühe kaupleja telki, sest tekkis kahtlus, et seal viibijatel võib olla narkootikume. Telgist narkootilist ainet ei leitud. Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul ilmnes kahtlust äratanud seltskonnaga tegelemisel piisavalt viiteid sellele, et otsiti õigest kohast. Korraldaja palus kauplejal kaubandustegevuse lõpetada ning alalt lahkuda. „Politsei, korraldajad ja turvameeskond suhtusid kõikidesse narkootikume puudutavatesse rikkumistesse täie tõsidusega ning koostöö toimis hästi. Kuna korraldaja silmis oli kaupleja kaotanud usalduse, oli meie hinnangul otsus igati põhjendatud,“ ütles Sinimeri.

Korrakaitsjatele tegi muret linnast ja festivalialalt ära toodud suur hulk alkoholijoobes alaealisi. „Suhtlesime korraldajatega ürituse eel ning kontrollisime ürituse ajal müügikohti, mille kohta oli infot, et seal võidakse müüa alkohoolseid jooke alla 18-aastastele,“ sõnas Sinimeri.