Samuti ründasid Robert ja Edgar oktoobri alguses oma kodu aknast sama naist, lastes talle gaasi näkku, millega tekitati kannatanule füüsilist valu. Kui naine lahkus, tulistas Edgar teda veel selja tagant õhupüssist, ent ei tabanud, teatas Pärnu maakohus.

Mullu veebruaris lõi Robert tööülesannete täitmisel olevat politseiametnikku ühel korral käega näo piirkonda, tekitades kannatanule füüsilist valu.

Eeluurimisel ei tunnistanud kumbki süüdistatavatest oma süüd. Kohtus nad ütlusi anda ei soovinud, kuid võtsid tehtu omaks, kahetsesid oma tegusid ning vabandasid kannatanute ees. Prokurör palus kohtul Robert ja Edgar Põldsam süüdi mõista ning karistada vangistusega, millest osa tuleks kanda reaalselt ja ülejäänu tingimisi.

Kohus karistas Robertit ühe aastase vangistusega, millest neli kuud kuulub reaalselt ärakandmisele ja ülejäänud kaheksa kuud jätta tingimuslikult kohaldamata, kui ta kahe aastase katseaja jooksul ei pane toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab käitumiskontrolli nõudeid ja kohustusi.

Edgarit karistas kohus ühe aastase vangistusega, millest kuulub reaalselt ärakandmisele kaks kuud ja ülejäänud kümme kuud jätta tingimuslikult kohaldamata, kui ta kahe aastase katseaja jooksul ei pane toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab käitumiskontrolli nõudeid ja kohustusi.

Asitõenditena kriminaalasja juurde lisatud revolvritaoline pneumorelv, automaadi AK makett, karbid pneumorelva kuulidega, pipragaasi balloon, sõrgkang, lõike-torkeriist, lõikeriist, löögiriist, mõõk koos tupega, kolm noolt, nui, plastmassist revolver koos salvega, ragulka, pneumorelva osa, sirp, ümber ballooni mähitud alumiiniumtraat, kaks vibutaolist eset, vikati terast ja kirve varrest koosnev terariist ja pikk torkeriist kuuluvad kohtuotsuse jõustumisel hävitamisele.

Tänase otsuse vaidlustamise soovist tuleb pooltel teatada kohtule 7 päeva jooksul ning alates tervikotsuse teadasaamisest 15 päeva jooksul esitada apellatsioon.