“Tegime jaanituld umbes sajakonna meetri kaugusel oma majadest ning minu väike tütar läks ühe külalisega majast midagi tooma, kui majadeni viiva tee juures silmnähtavalt joobetunnustega ja väga agressiivne naabrimees tee peale ette tuli ja pussnoaga vehkima hakkas,” lausus Oleg Sõnajalg ajalehele
.

“Tütar jooksis suurest ehmatusest põõsasse ja helistas vennale, kes käib jõusaalis ja teeb ka karated ning tuli lõkkepaiga juurest kiiresti kohale. Tal õnnestus naabrile, kelle ühes käes helkis pussnuga ja teises käes oli noa tupp, mõistus pähe panna ja ta maha rahustada.”

Kogu tüli sai Oleg Sõnajala kinnitusel alguse sellest, et üks nende laste jaaniõhtu külaline soovis oma perega Sõnajalgade maal telkida, kuid püstitas telgi ekslikult naabri maale. Nii saigi Oleg Sõnajala 16-aastane tütar Roose Maria ootamatu ähvarduse ohvriks.

“Naaber oli hüüdnud, et koristagu me telk tema maa pealt kohe ära. Suur pussnuga helkis püsti käes ja ta tegi sellega ähvardavaid liigutusi,” kirjeldas Oleg Sõnajalg. “Helistasin kohe kohalikule konstaablile, kes ütles, et kuriteo koosseis on olemas. Samas pole ma veel otsustanud, kas teen politseisse juhtunu kohta avalduse või mitte. Olen asja ka advokaadiga arutanud ja praegu olen kahevahel. Samas ei taha sellega tegemist teha ja naabrile kätte maksta. Ta pole paha inimene, aga ilmselt joobeseisund ja võib-olla abikaasa tagantõhutamine võisid ta sellisele sammule tõugata.”

Oleg Sõnajalg tunnistas, et naabriga on varemgi konflikte olnud, Sõnajalgade abikaasad Siiri ja Viivi on Oleg Sõnajala väitel lausa pisarsilmi naabreid keelitanud olema heanaaberlikud.

“Võib-olla on neile jäänud mulje, et oleme edukamad või rikkamad ja tunnistan, et kindlasti on neid häirinud ka meie helikopteri müra,” sõnas Oleg Sõnajalg. “Aga jumal näeb, et ei ole, me oleme tavalised inimesed. Ega helikopteriga olnud võimalik sõitma õppida, ilma et ei lendaks. Samas haugub nende koer igal ööl ja me pole kunagi läinud neile seda ette heitma. Tahaksime kogu südamest naabritega hästi läbi saada, kuid kahjuks pole see seni õnnestunud.”

Sõnajalgade naabriga ei õnnestunud eile ühendust saada, kuna telefonile ei vastatud.