1970. aastal sündinud Eesti mees veetis 2015. aasta 29. oktoobril Pukinmäki restoranis aega. Prokurör Juha-Mikko Hämäläineni sõnul tekkis Eesti mehel erimeelsusi kahe mustlasega. Prokuröri hinnangul tekitas tüli muu hulgas mustlaste rahvus, vahendab Ilta-Sanomat.

„Sellel eestlasel oli midagi mustlaste vastu ja nendega tüli,“ ütles Hämäläinen. „Neil oli vimm ja ta (eestlane) hakkas karjuma, et välja sellest restoranist.“

Eestlane helistas kohale oma venelasest sõbra. Hämäläineni sõnul üritas venelane olukorda rahustada. Asja mindi siiski välja klaarima.

Väljas toimunud sündmused talletas restorani valvekaamera. Salvestuses on näha, kuidas eestlane mustlasega räägib. Äkki tuleb teine mustlane eestlase ette ja lööb teda rusikaga ühe korra näkku.

„See lööja tuli sealt kõrvalt, astus ette ja virutas ja isegi mitte väga kõvasti, aga selge löögi rusikaga näkku. Tüüp kukkus sirgetelt jalgadelt selili,“ rääkis Hämäläinen.

Eestlane kukkus peaga vastu tänavasillutist ja kaotas teadvuse. Kohale kutsuti kiirabi. Mustlased põgenesid autoga kummide vilinal, kuid nad tabati.

Ohver suri kolm päeva hiljem.

Teisipäeval arutati juhtumit Helsingi esimese astme kohtus. Prokurör nõudis eestlast löönud 1990. aastal sündinud mehele 2-3-aastast reaalset vanglakaristust.

Hämäläineni sõnul on kuriteos süüdistataval mehel ka varasem kuritegelik taust.

Soome oludes on haruldane, et ühel rusikalöögil on nii rängad tagajärjed.

„See, et surrakse ühte rusikalööki, on haruldane,“ ütles Hämäläinen, kuid märkis, et rusikalöögid näkku on alati ohtlikud.