Viis minutit enne kella kahte öösel helistas hädaabinumbrile tähelepanelik kodanik ja andis teada, et just samal hetkel nägi ta aknast, kuidas tema kodumaja ees Mustamäe teel lõid kaks meest sõiduki akna puruks, haarasid tööriistakohvri ning põgenesid.

"Juhtimiskeskuselt info ja isikukirjelduse saanud, vajutasid Lääne-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinikud gaasi ja sõitsid piirkonda kontrollima. Kogenud politseinikud järgisid oma vaistu ja aimasid kohe, kuhu piirkonda kahtlustatavad suunduda võisid," kirjeldas Põhja prefektuur sündmuse käiku sotsiaalmeedias.

"Appi läksid ka koerajuhid koos terava ninaga neljajalgse kolleegi, juba tuttava teenistuskoera Mäkiga, kelle ülesandeks sai jälje ajamine. Mõni hetk hiljem pidasidki patrullpolitseinikud E. Vilde teel kinni kaks tundemärkidele vastanud meest, kes viidi jaoskonda selgitusi andma. Sealsamas pargitud kaubiku alt leiti ka varastatud tööriistakohver, mis toimetatakse tagasi oma õigele omanikule," kinnitas Põhja prefektuur. "Samad mehed on piirkonnas juba mõnda aega tegutsenud ja sellega peavalu valmistanud nii elanikele kui politseile."

Lääne-Harju politseijaoskonna juht Veiko Randlaine ütles juhtumit kommenteerides, et kogenud politseinike kiire reageerimine ja hea vaist aitasid vargad kiiresti tabada, ning oma rolli mängis ka teataja kiire kõne politseile. "Sõidukitesse jäetud esemed on varaste jaoks ahvatlev ja kerge saak, seega palume inimesi, et nad kaitseksid oma vara ning ei jätaks väärtuslikke asju autosse," rõhutas Randlaine.

Mullu pandi toime 1408 kuriteona kvalifitseeritud vargust sõidukitest, 2014. aastal aga 2030.