Olles MTÜ juhatuse liige ja välitööde tööjuhendaja ning omades avaliku ülesande täitmiseks ametiseisundit, võttis ta korduvalt ja nõudis altkäemaksu kolmelt süüdimõistetult. Kägo ülesandeks oli muuhulgas juhendada, õpetada ja teostada vahetut kontrolli kriminaalhooldusaluse üle talle määratud tööülesannete täitmisel ja pidada arvestust kriminaalhooldusaluse töötundide kohta. Just see viimane ametikohustus viis Kägo korduvalt oma ameti kuritarvitamiseni.

Üks altkäemaksu võtmise epsioodidest leidis aset aastal 2013, mil Einar Kägo juhendatavale oli määratud karistuseks 960 tundi üldkasulikku tööd (ÜKT). Kägo tegi süüdimõistetule ettepaneku, et ta ei pea reaalselt üldkasuliku töö tunde tegema, vaid saab kopsaka rahasumma eest tunnid kirja. Kägo lubas, et märgib tehtuks nädala jagu üldkasuliku töö tunde, kui talle 2013. detsembrikuus antakse 150 eurot sularaha. Siinkohal pani Einar Kägo toime ka altkäemaksu nõudmise.

4. veebruaril 2014 kohtus Einar Kägo Pärnu linnas Mai kino ja Suur-Jõe tänava vahelisel alal ühes sõidukis Keit Vinniga. Kõneluste mustrit võis juba ette aimata: üldkasulikku tööd tegema pidanud Vinni oli varem oma juhendajaga suusõnaliselt kokku leppinud, et ei pea reaalselt käima tegemas üldkasuliku töö tunde, vaid saab tunnid kirja, kui Kägo saab tehtuks märgitud töötundide eest vastutasuks sularaha. Lepiti ka kokku, et kui hiljem kriminaalhooldajal küsimusi peaks tekkima, pidi Keit Vinni ütlema, et osutas vedamis- ja kolimisteenust. Kägo märkis tehtuks 64 üldkasuliku töö tundi, kuid tegelikkuses Vinni antud kuupäevadel üldkasuliku töö tunde ei sooritanud. Kägo sai teene eest 80 eurot.

Meeste suhtlus jätkus ning Kägo märkis Vinnile 2014. aasta aprillikuus tehtuks veel 40 üldkasuliku töö tundi. Tegelikkuses Keit Vinni antud kuupäevadel tööl ei käinud, kuid samas ei andnud ka kokkulepitud raha Einar Kägole. 6. juunil 2014 helistas Vinni Kägole. Einar Kägo teatas, et kuna Keit Vinni on temale võlgu, siis ta temaga ei räägi. Keit Vinni küsis, kui palju võlg on ja kas kolme päeva eest. Einar Kägo kinnitas, et kolme päeva eest. Samuti Ütles Einar Kägo, et kui nad selle ära klaarivad, siis Keit Vinni saab jälle ÜKT tunde ja pole mingit probleemi.

Süüdimõistetud Margus Mäestega tehtud kokkuleppe näitel võib aimu saada, kui palju maksab üks ÜKT tund. Toodud on vaid üks mitmest näitest Mäeste ja Kägo vahelisetest kuriteoepisoodist. Kokkuleppe kohaselt pidi Einar Kägo märkima Margus Mäestele iga kuu tehtuks nädala jagu üldkasuliku töö tunde, mille eest Margus Mäeste pidi andma Einar Kägole iga kord sularahas 2 eurot ühe ÜKT eest. 10. märtsi 2014 kohtumisel andis Margus Mäeste Einar Kägole 80 eurot sularaha ja Einar Kägo lubas selle eest märkida tehtuks 40 üldkasuliku töö tundi. Tegelikkuses Margus Mäeste antud kuupäevadel MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tulevik tööl ei käinud.

Einar Kägo viimane altkäemaksu võtmise episood toimus 10. juunil 2014, kui ta Pärnus Papiniidu tänaval asuva Säästumarketi juures kohtus Silver Sarapikuga, kes soovis end vabaks osta 30 üldkasuliku töö tunnist. Tasuks oli 70 eurot sularahas. Kuna keskkriminaalpolitsei pidas Einar Kägo samal päeval kinni, siis üldkasuliku töö tunde ta Sarapikule märkida ei saanud.

Korduvas altkäemaksu nõudmises ja võtmisest mõisteti Einar Kägole karistuseks kaks aastat vangistust, millest reaalselt ärakandmisele kuuluvaks karistuseks on 1 aasta, 11 kuud ja 27 päeva. Mõistetud vangistus jäetakse täielikult täitmisele pööramata, kui Einar Kägo ei pane kahe aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Katseaja alguse hakati arvestama alates kohtuotsuse kuulutamist.

Altkäemaksu lubamises või andmises mõisteti Keit Vinnile rahaline karistus 256 euro ulatuses. Silver Sarapikule mõisteti rahaliseks karistuses 320 eurot. Margus Mäeste rahaline karistus 501,72 eurot. Lisaks tuleb neil tasuda menetluskulud.

19. oktoobril mõisteti Pärnu kohtumajas süüdi Einar Kägo korduvas altkäemaksu võtmises. Kägo võttis ja nõudis korduvalt altkäemaksu, täites ametiisiku ülesandeid ning tal oli järelevalvekohustus kohtuotsuste ehk karistuseks määratud üldkasuliku töö tundide täitmise üle. Korduva altkäemaksu võtmise eest näeb seadus süüdimõistmisel karistusena ette kahe- kuni kümneaastase vangistuse.

MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tulevik eesmärk on avalike kirjete kohaselt aidata inimesi töö leidmisel ning aidata puudega inimesi.