Laupäeval kell 21.55 teatati liiklusõnnetusest Upa-Leisi maantee 1. kilomeetril, kus 37-aastase Mareki juhitud mootorrattale Honda jooksis ootamatult sõiduteele ette mäger. Kokkupõrke tulemusena paiskus mootorratas teel külili ja edasi teelt välja heinamaale. Mootorrattur toimetati Kuressaare haiglasse kontrolli.

"Õnnetusse sattus politseiametnik Põhja prefektuurist, kes täitis Saaremaal tööülesandeid," ütles politsei pressiesindaja Kaja Grak ajalehele Saarte Hääl.

Tegemist on kogenud motopolitseinikuga, kes omas vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust ja kasutas nõuetekohaselt turvavarustust.

Hukkunud mäger vedeles aga veel eilegi maanteekraavis.

Reede hilisõhtul kell 22.48 toimus liiklusõnnetus Lääne-Saare vallas Kuressaare–Võhma–Panga 20. kilomeetril, kus 40-aastase Tiina juhitud mootorrattale Suzuki jooksis ootamatult ette mäger. Mägrale otsasõidu tagajärjel mootorratas kukkus. Mootorratta juht ja kaassõitja, 13-aastane poiss toimetati Kuressaare haiglasse.

Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas oletas, et õnnetuste põhjuseks on ennekõike suveajale omaselt tihenenud liiklus Saaremaal.

"Ei oska muud pakkuda, kui et liiklust on lihtsalt rohkem. Pealegi on käes see aeg, kui noorloomad on iseseisvumas ja seega on suurem tõenäosus neid kohata ka teedel," ütles ta Saarte Häälele.