Täna lõuna paiku märkas liikluspatrull Tartus mootorratturit, kes sõitis asulasisesel teel neile vastu kiirusega üle 100 km/h. Politseiauto sõitis mootorratturile järele ning andis juhile peatumismärguande, kuid mees andis hoopis gaasi ja põrutas punase tulega üle ristmiku edasi.

„Mootorrattur võttis üles veelgi suurema kiiruse, kaotas Lääne tänava ringristmiku lähistele jõudes mootorratta üle kontrolli ning nii mees kui ratas paiskusid ringristmiku haljasalale. Mees püüdis joostes põgeneda, kuid tabati sealsamas,“ kirjeldas liiklusrikkuja kinni pidanud liikluspolitseinik Enn Virk.

Kui juhi isik oli tuvastatud, selgus ka põgenemise põhjus: 27-aastane mees on varemgi hulga erinevate liiklusrikkumistega politsei huviorbiiti sattunud. „Sel korral sai rikkumiste nimekirja ühekorraga kiirusületus, peatumismärguande eiramine, juhtimisõiguse puudumine ning tagatipuks oli ka sõiduk registreerimata,“ kirjeldas Virk. Mees viidi esialgu arestimajja.

„Mehele määratud karistused ei ole tema liikluskäitumisele mõju avaldanud. Nii ei ole muud võimalust, kui talle kohtus aresti taotleda ja huligaan ajutiseltki liiklusest isoleerida. Ühtlasi anda talle võimalus arestimajas rahulikult järele mõelda, et kui mootorsõidukitega liiklemine nii üle jõu käib, peaks ehk hoopis jalgsi liikumisele panustama,“ ütles liikluspolitseinik Enn Virk.