Monogarov (28) vaidlustas ringkonnakohtus Harju maakohtu kevadise otsuse, millega jäeti tema kaebus prokuröri poolt väidetavalt esitatud valeandmete avaldamise peale rahuldamata, kuid novembri alguses loobus Monogarov edasisest protsessimisest, vahendab ERR Uudised.

Monogarov pöördus kohtusse, kuna ta ei olnud rahul Põhja ringkonnaprokuröri Ainar Koigi mullu 4. juunil "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuuga, milles prokurör oli Monogarovi kinnitusel esitanud tema kriminaalasja kohta üldsust eksitavat informatsiooni.

Monogarov tahtis, et kohus kohustaks prokuröri oma kulul avaldama üleriigilises pressis ja uudistesaates "Aktuaalne kaamera" vabanduse ning lükkama avalikult ümber ebaõiged andmed.

Koik ütles "Aktuaalsele kaamerale" pärast Monogarovile langetatud kohtuotsust nagu oleks too tekitanud ellu jäänud kannatanule 13 noahaava ning löönud kolm korda kannatanut noaga selga. "See on aga kriminaalasja materjalidega ümber lükatud," on vandeadvokaat Marko Tiiman ERR-i uudisteportaalile öelnud.