“Politseil praegu teada oleva info põhjal saame öelda, et tegu ei olnud vägivaldse surmaga. Kuna lähedastele on see väga isiklik teema, siis ei saa me täpsemaid asjaolusid avaldada,” ütles politsei kõneisik Aleksandra Solntseva, kirjutab Õhtuleht.

Viimati nähti 60aastast Toivo Prelat Pronksi tänava Eva keldribaaris, kust ta lahkus 14. mail kella 23 ajal. Baaridaam kinnitas Õhtulehele: “Tol ajal oli meil aega veetmas paarkümmend inimest. Kõik soliidsed, mingit pahandust ei olnud.” Baaridaam nägi Toivo lahkumist, kuid ei või kinnitada, kas mees läks välja üksi või koos seltskonnaga: “Siit läks ta ära, nagu kõik teisedki, tervisehäireid tal ei tundunud olema.”

Toivo Prelaga tuttavad inimesed peavad meest täpseks ja kohusetundlikuks ja selline kadumine ei ole sugugi temalik. Kuku raadio “Meretunni” saatejuht ja mereakadeemia pressiesindaja Hubert Veldermann ütles, et nägi Toivot viimati umbes kuu aja eest. “Ta on väga asjalik ja rahulik mees. Minu jaoks on see hästi udu, kui keegi mitte midagi ei tea,” ütles Veldermann, kes ei oska leida ühtegi põhjust Prela hukkumise müsteeriumile.