Riigikohus arutas Oppari (36) ja Nielseni (48) pistisesüüasja riigiprokurör Laura Vaigu kaebuse alusel oktoobri lõpus ning oleks pidanud otsuse langetama hiljemalt novembri lõpuks, kuid pikendas siis otsuse tegemist veel ühe kuu võrra, kirjutab ERR Uudised.

Eelmise nädala lõpus otsustas riigikohus aga anda asja arutamise kriminaalkolleegiumi kogu koosseisule.

Riigiprokurör Laura Vaik taotles Oppari ning Nielseni ja tema pankrotistunud firma FjordFresh Holding OÜ õigeksmõistmise tühistamist.


Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi sai põllumajandusministri Helir-Valdor Seederi nõunik Oppar OÜ FjordFresh Holding juhatuse liikmelt Nielsenilt vara ja muud soodustust selle eest, et ta mõjutas põllumajandusministeeriumi langetama taanlase firmale soodsaid otsuseid.

Samuti oli Opparil Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu liikmena pädevus osaleda sihtasutuse tegevuse kavandamisel, tegevuskava kinnitamisel, sealhulgas tagatiste abikava kinnitamisel, rahastamistaotluste läbivaatamisel ja rahuldamisel ning tegutses seal Nielseni huvides.

Kaitsepolitsei tuvastas uurimisel kuriteoepisoodid 2007. aasta sügisest 2008. aasta kevadeni. Oppari pidasid kaitsepolitseinikud kinni 2008. aasta septembris, kuid vahi alla teda ei võetud.

Äriregistri andmetel kuulub Oppar alates 2006. aasta kevadest erakonda Isamaa ja Res Publica Liit.