Varem kriminaalkorras karistamata Loksa elanik Reino Agone (40) ei tunnistanud süüd lõhkeseadeldisega ja üldohtlikul viisil mõrvale ässitamises, plahvatuse tekitamisele kihutamises, lõhkeseadeldise käitlemises ja ähvardamises, kuid tunnistas süüd narkokuriteos.

Kohus kuulas täna tunnistajaid ning jätkab protsessi homme seitsme tunnistaja kuulamisega, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Mullu oktoobris mõistis Harju maakohus üheksaks aastaks vangi Vladimir Lunkini (52), kes nõustus Agonelt saadud 20 000 krooni eest mõrvama granaadiga oma tuttavat Sergeid, kes pääses granaadiplahvatusest suuremate vigastusteta.

Lunkin tunnistas kohtus, et teda palkas tema tuttavale Sergeile granaati viskama viimase tütre hüljatud peig Agone, kes andis talle lisaks rahale ka granaadi.

Süüdistuse järgi viskas Lunkin 2009. aasta 4. detsembril kell 17.25 Tallinnas Vilde tee 56 asuva korterelamu taga ühe trepikoja juurde granaadi, mille plahvatuses sai Sergei kergelt vigastada. Kaitsepolitsei pidas Lunkini kinni juba samal õhtul ning kohtu loal ta vahistati.