Ida päästekeskuse teatel oli enim väljakutseid Kohtla-Järve erinevates linnaosades, Narvas ja Jõhvis.

"Möödunud nädalavahetus möödus päästjatele väga töiselt," tõdes Ida päästekeskuse kommunikatsioonijuht Lili Lillepea, kelle sõnul on jätkuvalt väga palju väljakutseid maastikutulekahjudele.

"Paljud tulekahjud on linnahaljastusel, mis on rajatud turbapinnasele," märkis Lillepea. "Üldiselt saavad need turbapinnase põlengud alguse mahavisatud suitsukonist."

Narva linnas Daumani tänaval käisid päästjad kustutamas turbapõlengut. Pildil on näha mahavisatud suitsupakk ja hoolikal vaatamisel ka suitsukonid.

"Ära viska suitsukoni maha, kustuta see korralikult ja viska koni prügikasti!" manitses päästeamet.

Suitsukonist süttis madrats

Hooletu suitsetamine põhjustas laupäeva varahommikul tulekahju ka ühes Kohtla-Järve korteris. Kell 6.17 said päästjad väljakutse Kohtla-Järve linna Järve linnaossa Kalevi tänavale, kus teataja sõnul tuli ühest korterist suitsu.

Kohapeal selgus, et korterielanik oli jäänud suitsuga magama ja sellest süttis madrats, kuid päästjate kohale jõudes oli süütaja selle ise ka juba kustutanud. Päästjad tuulutasid ruumi ja viskasid põlenud madratsi välja.

Päästeamet hoiatab, et suitsuga magama jäädes seab inimene oma elu ohtu! "Tee suitsu õues ja viska korralikult kustutatud koni prügikasti," manitseb amet.