Maanteeamet talihoolde tellijana kinnitab, et hooldepartnerid teevad kõigis maakondades jätkuvalt nii lume- kui libedusetõrjet, kuid teed võivad sellele vaatamata olla lumised ja libedad. „Praegu on teehooldajate erilise tähelepanu all piiratud nähtavusega lõigud, tuisuohtlikud kohad ning ka suuremad liiklussõlmed põhimaanteedel,“ selgitas Maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht hetke olukorda. „Tuletame sõidukijuhtidele meelde, et hooldemasinale vastu sõites tuleb hoida tee serva, sest sahad peavad sõitma üle tee telgjoone, et tee keskele ei jääks valli,“ lisas Piibeleht.

Põhja regioon (Harju- ja Raplamaa)

Tööd käivad mõlemas maakonnas ning hooldeettevõtjad on täiskoosseisus teedel. Liiklejatel tuleb eriti tähelepanelik olla kõrvalteedel, mis võivad olla lumised ja libedad.

Lääne regioon (Lääne-, Pärnu-, Hiiu-, Saare- ja Viljandimaa)

Teehooldajad on esimese suurema lume teedelt lükanud ning põhimaanteed on soolatud. Täna jätkuvad lumekoristuse järeltööd kõrvalteedel, laiendustel ning puhastatakse liikluskorraldusvahendeid.

Lõuna regioon (Tartu-, Võru-, Valga-, Jõgeva- ja Põlvamaa)

Tööd käivad jätkuvalt kõikides maakondades ning toimuvad sahkamised ja puistamised – kogu tehnika on kasutuses. Lörtsi tõttu on kruusateede kandevõime vähenenud ning kui tee külmuma ei hakka, siis tuleb kehtestada koormuspiirangud.

Ida regioon (Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa ja Järvamaa)

Intensiivset lumesadu ei esinenud ning olukord oli stabiilne, kuid hooldemasinad teevad jätkuvalt tööd vastavalt vajadusele.

Sõidukijuhil tuleb alati arvestada, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning lumist ja libedat teed tuleb võtta normaalse nähtusena. Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist, kuid praeguste ilmastikuoludega peab iga juht ise hindama, kas rehvid on ikka väljasõiduks sobivad. Selleks et ohutult sihtpunkti jõuda, tuleb sõidukijuhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ning ohutu sõidustiil – lubatud suurim piirkiirus ei ole kohustuslik.