Häirekeskus sai teate Viimsi vallas Prangli saarel süttinud majast kell 17.27, ütles Delfile Põhja päästekeskuse pressiesindaja. Põlema oli läinud ühekordne elumaja, mille elanik olid iseseisvalt hoonest välja saanud.

Hoonet läksid kustutama saarel elavad vabatahtlikud päästjad, kes hoidsid ära põlengu leviku lähedalasuvatele hoonetele. Mandrilt saadeti saarele jõudmas abijõud - nii politsei kui kiirabi kui Kopli päästekomando.
Päästjad läksid saarele appi merevalvekeskuse alusega, rääkis pressiesindaja.

Prangli elanike info põhjal avastasid tulekahju mööda sõitnud inimesed, kes märkasid suitsu majast tulemas. Kohalike sõnul oli põlema läinud majas elanud mees purupurjus. Mees olevat väljunud majast ja öelnud "las põleb". Seetõttu kahtlustavadki nüüd mõned, et mees pani ise maja põlema. See võis olla ka purjus peaga hooletu suitsetamise tulemus.

Vabatahtlikud päästjad jõudsid kiirelt kohale, kuid tuli oli juba katusel ja maja põles väga kiirelt maani maha, rääkis saare elanik. "Tegu oli vana puumajaga. Mandrilt abijõud jõudis kohale umbes 20.30, siis olid vaid söed järel."

Hetkel on politsei saarel ja uurib olukorda.

Saare elanike sõnul pole viimaste aastate jooksul nii suuri tulekahjusid Pranglis olnud.

Delfi ootab lugejate pilte põlengust. Pildid või videod on oodatud aadressil rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee