Nii Skatškov kui Tasane tunnistati süüdi ka LSD ebaseaduslikus toimetamises üle Eesti riigipiiri, teatab Tartu maakohus.

Skatškovi karistas kohus 3 aasta ja 10 kuu pikkuse vangistusega. Tasasele mõisteti 3 aasta ja 8 kuu pikkune vangistus, millest koheselt kandmisele kuulub 9 kuud vangistust. Ülejäänud karistust ei pöörata täitmisele, kui Tasane 3-aastase katseaja jooksul ei pane toime uut kuritegu ja täidab kontrollnõudeid.

Toomas Helstein (27) tunnistati süüdi suure koguse LSD edasiandmises ja Karl Birger Varik (21) suure koguse LSD ebaseaduslikus omandamises. Helsteinile mõistis kohus 3 aasta ja 1 kuu pikkuse tingimisi vangistuse ning Varikule 3 aasta ja 5 kuu pikkuse tingimisi vangistuse, määrates mõlemale 2aastase katseaja.

Samuti peavad süüdistatavad tasuma menetluskulud, millest sundraha on igaühele 9000 kr ja ekspertiiside maksumus 9088 kr.

Skatškov omandas 2006. aasta juulist oktoobrini kokku vähemalt 377 välisriikidest tellitud ja Eestisse toimetatud LSD marki, millest osa andis ta edasi Tasasele ja Varikule. Osa LSD-st saadeti Eestisse postiga ja osa tõi Skatškov ise Soomest seljakotti peidetuna laevaga Eestisse. Tasane omandas eelmise aasta juulist oktoobrini välisriikidest Eestisse toimetatud vähemalt 20 LSD marki ja vahendas LSD edastamist Skatškovile.

Tuvastatud on LSD sissetoomine Soomest, Hollandist ja Prantsusmaalt. Helstein osales ühel korral LSD edasiandmises Skatškovile ja Varik omandas neljal korral Skatškovilt kokku vähemalt 145 LSD marki.

LSD on hallutsinogeen, mida tavaliselt müüakse marke meenutavate trükipiltidega paberitükkidena või väikeste tablettidena.

Skatškovil ja Varikul varasemad kriminaalkaristused puuduvad. Tasane on eelnevalt karistatud ühel ja Helstein kahel korral.