Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et joobes juhtimise osas kehtib täielik nulltolerants. „Ka esmakordselt purjutanuna autoroolis vahele jäänu peab arvestama, et võimalusel küsib politsei talle kohtus arestipäevi ning ta võib oma vabaduse ajutiselt kaotada,“ selgitas Pähkel. Ta lisas, et arestiga mõjutamise eesmärgiks on vähendada joobes juhtide osakaalu meie teedel, tagada kõigile ühtmoodi ohutu liiklemine ning vähendada raskeid avariisid, mille põhjustajaks on purjus autojuht. Mullu juhtus Eestis 51 liiklusõnnetust joobes juhi süül, milles hukkus 9 ja sai viga 61 inimest.

Kokku kontrolliti eile päeval läbiviidud politseioperatsiooni käigus 3259 autojuhti, kellest kuus olid alkoholi tarvitanud. Kõige enam joobes juhte avastati Tartu- ja Võrumaal, kus kummaski peeti kinni kaks joobes juhti. Kõik alkoholiga patustanud kõrvaldati juhtimiselt ning nende suhtes alustati menetlust.

Selle aasta esimese nelja päevaga on politsei Eestis tabanud 81 alkoholi tarvitanud autojuhti, nendest 10 Tartumaal, 3 vastavalt Jõgeva- ja Võrumaal ning ühe joobes juhi vastavalt nii Viljandi-, Põlva- kui Valgamaal.