Nimelt tuleb istungil arutluse alla 2013. aastal ligi üheksaks aastaks vangi mõistetud Tangijevi enne tähtaega vabastamine elektroonilise järelvalve alla.

Istung toimub Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul telesillana ühenduses vanglaga ning kohal on ka Tangijevi kaitsja, advokaat Anti Aasmaa.

Tartu maakohus mõistis 30. oktoobril 2013. aastal oma otsusega Ruslan Tangijevi (toona 46-aastane) süüdi narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises, mõistes talle koos varem mõistetud karistusega kaheksa aasta, kaheksa kuu ja 13 päeva pikkuse vangistuse.

Tangijevi kambajõmmid said samuti karistada. Vladimir Kovõlini mõistis kohus süüdi auto ostu-müügidokumendi võltsimises ja selle kasutamises ning teistes kuritegudes, karistades teda kolmeaastase vangistusega, millest ta oli eelvangistuses ära kandnud aasta ja 25 päeva.

Vitali Doguzovi mõistis kohus süüdi süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamises, hoidmises ja turustamises ning mõistis talle koos varem määratud karistusega kolme aasta, 11 kuu ja 12 päeva pikkuse vangistuse.

Karistada said ka kaks naist, kellele mõisteti tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Jelena Vaksi mõistis kohus süüdi võltsitud dokumendi kasutamises, ametiasutusele valeandmete esitamises ning süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamises, hoidmises ja turustamises. Galina Suhhodintseva mõistis kohus aga süüdi kindlustuskelmuses.

Süüdistuse järgi hoidis Tangijev Tartumaal amfetamiini ja fentanüüli (nn valge hiinlane) ning organiseeris selle toimetamist Eestist Lätti. Uurimisandmeil käitles Tangijev ajavahemikus oktoobrist 2010 kuni juunini 2011 kokku pool kilo amfetamiini ning 4 grammi fentanüüli.

Tangijev, keda on peetud aastate jooksul Lõuna-Eesti üheks allilmaliidriks, oli enne 2013. aasta otsust eelnevalt kriminaalkorras karistatud veel kahel korral.

Jaga
Kommentaarid