Enamus väljakutsetest on seotud olnud teele või elektriliinidele kukkunud puudega või maastikupõlengutele, mille põhjuseks on elektriliinidest tekkinud sädemed, teatas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Väljakutsed maakonniti:

Jõgevamaa 13

Põlvamaa 11

Tartumaa 30

Valgamaa 8

Viljandimaa 15

Võrumaa 20

Kell 13.11 teatati, et Tartu linnas on uue kaubamaja taga parklas kukkunud puu sõiduautode peale. Puu oli kukkunud 3 sõiduauto peale, mis olid pargitud parkla pargi poolsele küljele. Kõige enam sai kahjustada sõiduauto Mazda, millel sai kahjustada kogu kere, sõiduautol Volvo oli katki esiklaas ja kerel kriimud, maasturil Hummer olid mõned kriimud.

Inimesi õnneks autodes ei olnud ja keegi kannatada ei saanud. Päästjad vabastasid sõidukid, saagides puu tükkideks.

Kell 14.48 teatati, et Tartu maakonnas Puhja vallas Ulilas põleb turbaväli. Seoses turbavälja põlenguga levib suits Tartu-Viljandi maanteel ja Tartu linna suunas.

Suits inimestele ohtlik ei ole, kuid suits on häiriv ja seetõttu palutakse inimestel hoonete uksed ja aknad kinni hoida. Päästetööde juhi hinnangul on põlenguala umbes 50 hektarit, sündmuskohal on päästjad 8 päästeautoga.

Lõuna-Eesti kuues maakonnas on Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel väga suur tuleoht. Lõuna-Eesti päästekeskus palub inimestel looduses mitte tuld teha, eriti ohtlik on tule tegemine suure tuulega. Samuti ei tohi autoaknast välja visata suitsukoni, mis võib kuiva maastiku kergesti süüdata.