25. septembril kella 14 ajal märkas politseipatrull Kuressaares Tallinna tänaval parklas sõitmas sõiduautot BMW, mis eiras sissesõidu keeldu märkivat liiklusmärki, teatas Lääne prefektuur oma pressiteates.

Sõiduk peatati siniste ja punaste vilkuritega ning selle kontrollimisel selgus, et juhiroolis olnud 51-aastasel Viivi Sõnajalal on alkoholi tarvitamise tunnused. Viivi keeldus alkomeetrisse puhumast ning nõustus joobe tuvastamise ekspertiisiks minema koos politseiametnikega haiglasse.

BMWsse jäi kõrvalistmele istuma naise õde Siiri Sõnajalg, kes andis teada soovist jääda oma õde ootama ning jäi autosse. Ka kinnitas Siiri, et sõidukit juhtima ei asu, kuna oli lõunatades toidu kõrvale tarbinud õlut.

Politsei suundus Viiviga haiglasse, kus üks politseiametnikest läks naisega koos sisse, teine politseinik jäi aga politseisõidukit parkima. Sel ajal, kui politseiametnik vestles meditsiinitöötajatega uuringu asjus, lahkus Viivi tagavaraväljapääsu kasutades omavoliliselt haiglast. Politseiametnikel ei õnnestunud naist haigla ümbrusest leida.

Selleks ajaks oli politseil olemas info, et eelnevalt peatatud sõiduk BMW oli parklast lahkunud ning selle rooli oli asunud potentsiaalne joobes juht. Kuna oli teada naiste elukoht, siis sõitis üks politseipatrullidest sinnapoole ning kell 14.40 nähtigi Kuressaare–Sääre maantee 20. kilomeetril otsitavat sõidukit. Sõiduk peatati ning sedakorda oli roolis naise õde, haiglast põgenenu istus tagaistmel.

Politseinikud tegid kohapeal dokumentide ja juhi joobekontrolli, millega seekordne sõidukijuht Siiri oli nõus. Tagaistmel istunud naine aga joobekontrolliga endiselt nõus ei olnud ning keeldus sõidukist väljumast. Kuna politseiametnikel oli endiselt alust arvata, et nad mõlemad on juhtinud sõidukit alkoholijoobes, oldi sunnitud rakendama füüsilist jõudu naise autost välja saamiseks.

Naine toimetati patrullautosse. Ta ei kukkunud ning teda ka ei tõugatud, vaid ta püüdis igati takistada politseiametniku tegevust. Kuna Siiril näitas alkomeetrinäit samuti joovet, siis lukustasid politseinikud BMW sõiduki uksed ja toimetasid kaksikõed joobe tuvastamiseks vastavalt politseijaoskonda ja haiglasse.

Pärast toimetasid politseiametnikud õed koos teeservas seisnud sõidukiga nende elukohta. Seal võttis sõiduki vastu perekonnaliige.

Naiste suhtes on alustatud väärteomenetlused, pretensioone naised politseile praeguse seisuga esitanud ei ole.