“Just nimelt läbi saetud ja püsti jäetud õhukese laastu pidada,” kirjeldas vandaali tegutsemist asutuse Tallinna Kalmistud juhataja Jaak Taevas.

Kui esimesel korral tundus poolenisti läbisaetud puu kalmistu töötajatele lihtsalt vandaalitsemisena, siis edaspidi tekitas juba tõsist muret selle teguviisi ohtlikkus.

“Kuna kalmistul käib hulgaliselt inimesi, kes ei oska pea kohal varitsevat ohtu oodatagi, on niisugune tegevus on võrreldav Pae tänava pommipanijaga,” lisas Taevas.

Kalmistutöötajate igahommikuseks mureks on saanud puude kontrollimine ja läbisaetud puude tähistamine ning ala piiramine lintidega, niikauaks kuni need poolenisti läbi saetud puud saavad koristatud.

Kui arvestada, et kõik puud on saetud umbes rinna kõrguselt ja muid veidrusi seal juures, siis ei tohiks olla kahtlust, et tegemist on psüühiliselt haige inimesega.

Asutus Tallinna Kalmistud palub kõiki inimesi kes hilistel õhtutundidel Liiva kalmistul Valdeku teest Männiku poole jääval osal märkavad mingisugust tegevust puude kallal või ka näiteks okste koristamist või muid pimedale ajale ebasobivaid tegevusi, anda sellest teada telefonidel 56450375, 55903084 või politsei numbrile 110.

Vandaali tabamiseni viiva info eest pakub asutus Tallinna Kalmistud välja preemia 10 000 krooni.