Juhtus kaks liiklusõnnetust, neis sai kannatada kokku neli inimest.

Kella 17.14 paiku juhtus õnnetus Pärnu linnas Haapsalu maantee 22 juures.

Autot BMW 320D juhtinud 22-aastane mees sõitis tagant otsa parempööret sooritavale autole Volvo V50, mida juhtis 66-aastane mees.

BMW ja Volvo juhid ning BMW-s viibinud kaasreisija, 20-aastane naine, viidi Pärnu haiglasse.

Kella 21.23 paiku juhtus raske liiklusõnnetus Jõgevamaal Põltsamaa vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 117. kilomeetril.

Aset leidis kokkupõrge 40-aastase naise poolt juhitud auto Opel Insignia ja vastassuunas liikunud autorongi Volvo FH62TB haagise vahel.

21-aastase mehe juhitud autorong paiskus kokkupõrke järel teelt välja ja jäi seisma kuusehekis. Opel paiskus teelt teisele poole, selle juht sai tõsiseid vigastusi ja viidi SA Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Politsei selgitas, et veokijuht oli kaine ja juhtimisõigusega, tema viga ei saanud. Mõlemad juhid kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust.

Veokijuhi esmaste ütluste järgi oli Opel liikunud oma vööndis, kui kaotas ühel hetkel juhitavuse ning paiskus vastassuunda, kus juhtus kokkupõrge.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kristjan Tommingas kirjeldas, et teelõik sündmuskohal oli lörtsisegune ja libedavõitu. „Sõiduteed võivad kohati olla libedad, mistõttu tuleb kiirust valides teeolusid sõidu kestel pidevalt uuesti hinnata.

Sõiduteede olukord võib kohati näida ka juba kevadine, kuid ööpäevaringselt kõigub temperatuur nullkraadi ümber ja muudab seeläbi ootamatult ka teeolusid. Ka selle õnnetuse juhtudes kõikus Põltsamaa vallas temperatuur nulli ja ühe vahel,“ tõdes operatiivjuht.

Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei palub olla liikluses ettevaatlik, sest pluss- ja miinuskraadide pidev vaheldumine muudab maanteed ja tänavad libedaks.