Ajalehega
rääkinud Kuressaare elaniku sõnul on rallijate ehk niinimetatud driftijate lemmikpaigad linnaäärsed ringristmikud ja Saare Selveri kõrval tühjana seisev parkla.

"Kui lund veel palju polnud, siis nägin seal selliseid palju, kes autoga kohapeal keerutasid ja rallisid," kinnitas ajakirjanikuga rääkinud naine. Naise hinnangul ei saa selline rallimine päris ohutu küll mitte olla, seda eriti siis, kui rallitajad ringristmikel kihutades ootamatult eksima peaksid.

"Kui see ka neile endile ohtlik pole, siis teistele liiklejatele kindlasti," arvas ta. Kuressaare politseijaoskonna juhi Kaido Vahteri sõnul ei ole sellised harrastajad politseile otseselt suureks probleemiks. Ta märkis, et meie liiklejad on libedaga üldjuhul ettevaatlikud ja ekstreemset käitumist ei harrasta, kuigi on tõepoolest ka erandeid.

"Mõnele kohe meeldibki selline rallimine libedaga, kuid mõnel juhtub ka kogemata," sõnas ta. Parklates rallimine tekitab Kaido Vahteri sõnul kindlasti küsimuse, et kas lõhutakse midagi ära või seatakse ohtu. "Kui on ikkagi tegemist liiklusohtliku olukorra tekitamisega, siis see on seadusega karistatav. Avalikus liikluses ehk teedel-tänavatel on selline tahtlik teguviis igal juhul taunitav," kinnitas ta.

Politseijaoskonna juht ütles, et kui inimesed, kes sellist rallimist pealt juhtuvad nägema, leiavad, et rallijad tekitavad liiklusohtlikke olukordi, siis peaksid nad sellest ka politseile teada andma. Politsei pöörab Vahteri sõnul aga ka ise igapäevase liiklusjärelevalve käigus sellele tähelepanu.

"Samas ei pea inimestes tekitama asjatut hirmu iga seltskonna ees, kes kuskil koguneb, meil on õnneks riigis olemas vabadus kohtuda tuttavatega seal, kus inimene seda tahab, ja kahtlustada igas kogunemises midagi kuritegelikku on ikkagi juba paranoiline," märkis ta.