"Kohtuarstlikul lahangul selgitati, et möödunud laupäeva õhtul Tartumaal Elva vallas juhtunud liiklusõnnetuses hukkunud mees oli raskes joobes," ütles Delfile politsei pressiesindaja Ragne Keisk.

Raske õnnetus juhtus laupäeval kella 18 ajal Elva vallas Tilga külas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 173. kilomeetril. Esialgsetel andmetel sõitis Volkswagen Caravellet juhtinud 58-aastane mees Rõngust Tartu suunas, kui märkas vahetult enne kokkupõrget sõidutee keskel liikumas jalakäijat.

Vastutuleva auto tulede vihus viimasel hetkel keset teed helkurita liikunud jalakäijat silmanud juhil ei jäänud enam piisavalt reageerimisaega, ka ei olnud tal võimalik põigata vastassuunavööndisse, mistõttu oli kokkupõrge jalakäijaga vältimatu.

Kokkupõrkes Volkswageni väikebussiga sai sõidutee keskel liikunud 63-aastane kohalik mees sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuspaigal. Autojuht oli kaine ning omas juhtimisõigust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk kirjeldas, et õnnetus juhtus pimedal ajal sirge ja hea nähtavusega teelõigul, kus puudub aga eraldi tänavavalgustus, mis teeb pimedal ajal sõidutee läheduses või suisa keset teed liikuvate jalakäijate märkamise kordi raskemaks.

Operatiivjuhi sõnul sai häirekeskus vaid mõni minut enne rasket õnnetust juhuslikult möödujalt teate sõiduteel tuigerdanud joobekahtlusega mehest, ent veel enne kui politseipatrull sellele reageerida jõudis, oli traagiline õnnestus juba juhtunud. "Arvestades mehe varasemat käitumismustrit, hoolimatut suhtumist ja ükskõiksust liikluses, oli paraku vaid aja küsimus, mil sedavõrd raskete tagajärgedega õnnetus juhtub," tõdes Virk.