Kohus rahuldas ka ohvri vanemate poolt esitatud tsiviilhagi, mille kohaselt tuleb Elizavetal tasuda sündmusega seotud varaline kahju summas 2213 eurot ning mittevaraline kahju summas 5000 eurot, teatas Harju maakohtu pressiesindaja Viivika Siplane.

Elizaveta peab ka tasuma kriminaalmenetluse kulud kogusummas 1936 eurot - kaitsjale määratud tasu summas 1734 jääb aga riigi kanda.

Tüli viis tapmiseni

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt tarbis 16. juunil viieliikmeline seltskond alkoholi. Mingil hetkel otsustati linna peale edasi liikuda. Kella 23.10 paiku aga tekkis süüdistuse kohaselt kahel kamba liikmel - Elizavetal ja Igoril - sõnavahetus, mille käigus lõi tütarlaps noaga noormeest südame piirkonda.

Igor viidi haiglasse, kus ta 3. oktoobril suri. Elizaveta viibib vahi all alates 13. juulist.

6. veebruaril kohtuasja avaistungil tunnistas Elizaveta pussitamist, kuid kaitsja seisukohalt ei tuleks käsitleda seda tapmise, vaid raske tervisekahjustuse tekitamisega, millega on põhjustatud oht elule või surm.

Süüdistuse kohaselt tülitsesid noored Valge tänava alguses oleva parkimisplatsi lähedal. Elizaveta võttis tüli käigus käekotist välja noa, mille nii Igor kui ka üks tunnistaja palusid tüdrukul ära panna. Kapitonova aga otsustas Igorit rindu pussitada, tabades noormehe südame vasakut vatsakest, mis põhjustas ajukahjustuse. Igor viidi haiglasse, kus langes kooma ning suri mitu kuud hiljem, 3. oktoobril.

Olid tülitsenud ka varem

Kannatanu ema ütluste kohaselt olid Igor ja Elizaveta kohtunud 2016. aasta talvel juhuslikult tänaval. Sama aasta juulis hakkasid nad koos elama Igori vanaema juures. Kooselu aga ei kestnud kaua, sest tülisid oli palju. Vanaema oli kurtnud Igori emale, et noortega on raske elada, sest nad tülitsevad pidevalt ja lõhuvad asju. Näiteks olid nad katki teinud telekapuldi ja ukse.

Igor palus seejärel neiul välja kolida ning 2016. aasta septembris ta seda ka tegi. Nad jäid aga endiselt suhtlema ja käisid üksteisel külas.

Prokurör tõi välja ka selle, et Kapitonova suhtes algatati kriminaalasi ka mõni küü varem - 21. aprillil 2017. aastal kehalise väärkohtlemis paragrahvi alusel, mis käsitleb lähi- või sõltuvussuhtes toime pandud kehalist väärkohtlemist.

Toonane menetlus lõpetati aga oportuniteedi alusel ning Kapitonovale määrati üldkasuliku töö tegemise kohustus.

Kriminaalasja aga uuendati ning lõpetati lõpuks karistuse ebaotstarbekuse tõttu, sest praeguse kohtuasja eest tuleb karistus tõenäoliselt märksa suurem. Pole teada, kui palju üldkasulikku tööd jõudis Kapitonova selleks ajaks ära teha, kui üldse.

Üheksa aasta pikkuse karistusaja hulka ja karistuse kandmise algust arvestatakse alates tema kinnipidamisest kahtlustatavana - 11. juulist 2017. aastal.

Vaata fotosid kohtuasja avaistungilt