Läti Delfi kirjutab viitega BNSile ja kohalikule politseile, et kadunuks jäänud mehe surnukeha leiti 20 kilomeetri kauguselt kohast, kus teda viimati nähti.

Lääne prefektuuri pressiesindaja vahendas nendeni jõudnud infot, et täna hommikul kella 9 paiku leiti Ģipka merekaldalt Kolka tipus kadunuks jäänud lohesurfari Renars Mileika surnukeha ühes kõige tema varustusega.

Mileika surnukeha leidis otsingute koordinaatori Aris Muitinieksi sõnul kohalik koeraga jalutaja. "Sain kõne veidi enne üheksat. Kui mõne aja pärast sündmuskohale jõudsin, oli politsei ja päästeteenistus juba ka kohal," sõnas Aris.

Renars Mileika jäi kadunuks 3. jaanuaril Kolka tipul lohesurfates. Mehe leidmiseks algatati otsingud, milles lõid kaasa tuhanded vabatahtlikud Lätist ja Eestist.

Läti Merepääste Koordinatsioonikeskuse sõnul oli väga tõenäoline leida lohesurfar eile öösel 02:00-04:00 Riiast ligi 120 kilomeetrit loode poolt asuvast Kaltene kandis, aga öised otsingud ühes enam kui 200 vabatahtlikuga ei andnud tulemusi.

Renars Mileika surnukeha leiti Ģipka rannast, 22 kilomeetri kaugusel õnnetuskohast Kolka tipus ja 20 kilomeetri kaugusel Kaltenest.

Laupäeval, 3. jaanuaril sõitis lohesurfaja Renārs Mileika Lätis Kolka neeme tipus tormise ilmaga kaldast umbes 400 meetri kaugusele. Surfaja püüdis lainetega võidelda, aga ei suutnud siiski tagasi kaldale pääseda.