Maanteeameti ja politsei käimasolev ühine kampaania "„Kinnita tagaistmel turvavöö“" keskendub kõigi autos istujate ohutusele. Seetõttu pöörab ka Valga politsei kõrgendatud tähelepanu turvavarustuse kasutamise kontrollimisele, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Neljapäeva hommikul toimunud kontrollimise ajal olid tähelepanu all lasteasutuste juurde saabuvad sõidukid ning tulemus on murettekitav, sest kümnel juhul avastati laste turvavarustuse väärkasutamist.

Lapsevanemad ei mõtle sellele, et seavad niiviisi oma lapse elu suurde ohtu. Turvavarustuse puududes võivad äkkpidurduse ja liiklusõnnetuse puhul olla lapse vigastused väga tõsised.

"„Kahel juhul olid turvavööga kinnitatud vanemad lapse sülle võtnud - – selline käitumine pole aga lubatud, sest liikluseeskiri lubab täiskasvanul süles sõidutada alla 12-aastast last ainult siis, kui ülejäänud istekohad on autos hõivatud," selgitas Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa. "Mitmel juhul kasutati turvapadja asemel tavalist patja, kuid seda ei tohi teha, sest turvapadi peab vastama kindlatele nõudmistele - ainult siis on tagatud sõitjate ohutus."

"Liikluseeskiri sätestab, et kui lapse pikkus ei võimalda teda turvavööga nõuetekohaselt kinnitada, siis tuleb kasutada turvavarustust," rõhutas Kürsa.“

Kahel juhul tuvastati kinnitamata turvavööd. Veel kord tuletab politsei meelde, et turvavööta sõitjad on selgeks ohuks mitte ainult iseendale, vaid kõigile autos viibijatele.

Kontrollimise käigus fikseeriti lasteasutuste vahetus läheduses koguni kümme kiiruseületamist - neljal juhul olid kiiruseületamised lubatust üle 20 kilomeetrit tunnis. Alkoholijoobes juhte ei avastatud.

Aprillikuu alguseni kestva turvavöökampaania käigus pöörab politsei ka edaspidi kõrgendatud tähelepanu turvavarustuse kasutamise kontrollimisele.